tiistai 29. syyskuuta 2015

Uusi blogi

"Minä en kyllä ikinä mitään blogia laita, korkeintaan kotisivut.." Niihän siinä kävi että kotisivut meni ja tekstit ja kuvat sen mukana. Janika tarjoutui tekemään meille blogisivut niin mikäpä siinä on sitte ruveta kirjotteleen, Kiitos! ;)

Meidän vuosi 2015 alkoi aika pennuntuoksuisesti. Rönnin ja Kisman "Rönskikset" putkahtivat maailmaan 26.1. 4urosta ja 3 narttua. Nämäkin pennut ylittivät juuri 8kk iän ja ovat kyllä ihania. Kaikki saivat harrastavat kodit ja vielä täältä pohojosesta niin päästään näkemään usein. Eka leirikin pidettiin kesällä Parpalandiassa.

Pari viikkoa myöhemmin, 7.2 syntyi Redin ja Giiran kolme pentua. 2urosta ja 1narttu. Heidän kuulumisia pääsee lukemaan aina facebookin kautta. Tasainen pentue näyttää olevan, kaikki kasvanut hyvää vauhtia. Toivottavasti pian näkee näitäkin ihan livenä :)


Harrastusrintamalla kevät ja kesä meni hienosti. Rönnille tokokokeesta AVO1 ja luokkavoitto sekä nousu voittajaluokkaan. Kuusamossa kokeilimme korkata voittajaluokan, mutta liian pitkä reenitauko ei ollu Rönnille kovin hyvä ja ylivireessä mentiin taas.. Pääasia että Rönttösellä oli kivaa ;) Redin kanssa metsästettiin sitä kuuluisaa viimeistä ykköstä useamman kokeen verran. Kuusamon kokeesta se sitten tuli EVL1 ja TK4. Uusi suomen tottelevaisuusvalio :)

Näyttelyissä tuli pyörähdettyä. Rönnille Kajaanin KV:sta viimeinen SERT, eli Muotovalion arvoon vaaditut sertit on kasassa joten pk-tulosta metsästämään. Huhtikuussa pyörähdimme Vaasan näyttelyssä, jolloin Rönttönen pisti parastaan ollen ROP ja sai CACIBin. Minun komia kehäkettu :)

Robi täytti huhtikuussa 7-vuotta, oltiin jo pitkään seurattu tilannetta kun Robi tuntu väsyvän todella herkästi ja ei oikeen enää innostunut mistään. Välillä oli parempia päiviä. Huhtikuussa meni todella huonoon kuntoon ja vietiin heti eläinlääkäriin. Tilanne oli tosi huono, Robi ei pystynyt pissaamaan tai kakkaamaan ollenkaan, kylki oli turvonnut ja koira yritti vaan venytellä ja oksentaa. Jätin jo hyvästit etukäteen ku Robi nukutettiin. Otettiin verikokeet ja röntgenkuvat. Kuvissa ei näkynyt mitään, maha siisti. Verikokeissa selvis paha haimatulehdus ja maksa-arvot koholla. Saatiin kunnon lääkkeet ja hoito-ohjeet ja muutamassa päivässä jätkä oli taas oma itsensä. Kontrolliverikokeissa kesällä oli kaikki kunnossa. Syyskuussa käytiin taas antamassa verta ja nyt oli lähtenyt maksa-arvot taas nousuun ja oltiin varattu uus aika ultraa varten että katsotaan maksan tilanne. Eipäs päästy sinne asti kun viime lauantaina Robilla lähti jalat alta ja tasapaino oli huono. Lääkäri tutki korvat ja saatiin nyt lääkekuuri korvatulehdukseen. Samalla oli ollut joku spesialisti paikalla, joka halusi ultrata Robin mahan ja katsoa mitä sieltä löytyy. Maha edelleen siisti, ei kasvaimia ja elimet hyvässä kunnossa. Nyt on Robia tutkittu niin perusteellisesti että on päätetty että jätkä saa elää nyt niin rauhallista elämää kun hän haluaa eikä turhaan tutkita. Toki tulehdukset ja muut lääkitään kuten tähänkin asti. Ehkä jotku vain vanhenee jo 7-vuotiaana.. :) Toivotaan Robille hyviä eläkepäiviä vielä monta.  Suuri kiitos Oulun Eläinklinikalle Robin parhaasta hoidosta.Robi asuu mun vanhempien luona eläen luksuselämää hälle kuuluvalla tavalla, iskä ja äiti ja Robi on vaan niin luodut toisilleen <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti