tiistai 29. syyskuuta 2015

Redistä FI KVA!!

Redin kanssa aloitettiin hakuharrastus sen ollessa 8-viikkoinen. Jätkällä oli heti hullunkiilto silmissä eikä se metsässä muita nähnyt ku maalimiehet. Reenit meni mun osalta vaan siinä että päästin pojan metsään ja yritin välillä saada jonkulaista kontaktia siihen kun se juoksi aluetta maalimieheltä toiselle. Meillä oli Kemissä kyllä parhaat opettajat tähän lajiin sekä käytiin muutaman kerran Niemisen Reijan hakuviikonlopuissa. Niiden ohjeiden mukaan edettiin tasaisen varmasti. Redin ollessa 1,5v suoritimme käyttäytymiskokeen hyväksytysti ja saatiin lupa osallistua oikeisiin kokeisiin. Lokakuussa startattiin haku-uramme Kemissä, tuloksena HK1 1-tuloksella. Seuraavana syksynä avoimesta luokasta HK2 1-tuloksella. Edettiin maltilla ja reenattiin vaikeammissa maastoissa ja useamman eri porukan kanssa. Muutettiin Kempeleeseen, jolloin hakuporukka vaihtui kokonaan. Piirinmestaruuskokeissa korkattiin kuninkuusluokka, mutta esineruutu ja tottis tökki tuolloin pahasti, silti HK3 2-tuloksella ja PiirM3. Lokakuussa meno oli taas meidän näköistä ja saatiin henkilöetsinnästä täydet 170p. esineiden ja tottiksen jälkeen kilahti valiokello käyntiin tästäkin lajista HK3 1-tuloksella.
Talvi oltiin reenitauolla haun osalta. Keväällä 2015 ilmoitin Piirinmestaruuksiin muutaman treenin perusteella. Kokeesta HK3 1-tuloksella ja Piirinmesteruus hopeaa 281p. 

Sitten alkoikin ohjaajan hermo pettää kun aloin itse yrittämään taas "sitä viimeistä ykköstä". Mammanpoika Redi otti tästä nokkiin ja alkoi ilmaisuongelmat, kokeiltiin monenlaista reeniä ja jopa siirtämistä haukkuilmaisuun, mutta mikään ei oikeen tuntunut enää onnistuvan. Oli pakko ottaa pieni stoppi. Ensin oma mielentila kuntoon ja lupa itselle antaa epäonnistua. Kokeilin yhdissä treeneissä Rönnin rullaa Redille ja naps vaan, minulla oli takas se tykki hakukoira johon olin tottunut. Rovaniemen helteessä käytiin kokeileen uuden rullan kanssa ja meno oli hienoa ja olin niin tyytyväinen koiraan. Harmillisesti yksi maalimies jäi ja jätettiin homma kesken.

FI MVA FI TVA FI KVA HK3 WEEKASI LIMITED EDITION
Syyskuussa osallistuttiin OKK:n järjestämään hakukokeeseen. Koe alkoi henkilöetsinnällä 166/170, esine-etsintä 30/30 kolmella pistolla kolme esinettä :D ja sitten alkoi tietenki jännitys että sössinkö itse tottiksen. Redi oli ihan liekeissä koko kokeen läpi ja mää vaan roikuin ohjaksissa ku poika hoiti homman. Tottiksessa ainut virhe oli liikkeestä istuminen ku Redi läsähti maahan ja minä tyhmä nostin sen siitä istumaan. Tottiksesta 86/100. Siinä se sitten oli! HK3 1-tuloksella 282p!! Redistä tuli siis 4-vuotiaana Suomen Käyttövalio palveluskoirien hausta :)
Kiitos kaikille treenikavereille, maalimiehille, meijän hakuporukalle ja Lennu-tuotteelle kestävistä välineistä! Nyt vähän taukoa ja katseet kohti ensi vuoden SM-karkeloita ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti